Kvitnúce ovocné sady, lúky plné liečivých bylín a jedľové lesy horských oblastí nedotknutej prírody Muránskej planiny poskytujú včelám dostatok nektáru a medovice na produkciu kvalitného medu, či už ide o kvetový, medovicový alebo zmiešaný. Táto sladká dobrota, nazývaná aj tekuté zlato, je zložená najmä z fruktózy, glukózy a vody, ale obsahuje aj vitamíny a minerálne látky. Má priaznivé účinky na zdravie človeka, najmä na imunitu a trávenie.
Včelia farma Dianiška sa venuje chovu včiel v prírodných oblastiach mesta Tisovec na okraji Národného parku Muránska planina. Nadväzuje tým na dlhoročnú tradíciu včelárstva v horských lokalitách obkolesených ovocnými sadmi, lúkami a lesom. Celý proces spracovania medu je sprevádzaný ručnou prácou vrátane vytáčania medu medometom, ktorý je tiež poháňaný manuálne.