História budovania Muránskeho salaša sa začala v rokoch 2015 – 2016. Bola výsledkom kombinácie dvoch faktorov. Prvým bola nutnosť nájsť rozumnú formu starostlivosti o vlastnené pasienky a druhou snaha mať k dispozícii tradičné, ale vysoko kvalitné potraviny. Vznik chovu oviec s následnou výrobou tradičných mliečnych produktov bol teda logickým vyústením týchto úvah. Ovečky sa efektívne starajú o udržanie pasienkov a získané mlieko je využívané na výrobu potravín. Na začiatku bola snaha mať kvalitné ovčie produkty len pre zakladateľov, priateľov a kolegov. Postupne, sa však rozhodli celú myšlienku rozšíriť a ponúknuť výrobky aj ďalším zákazníkom.
Dnes produkujú 100% ovčie mliečne výrobky z vlastného mlieka. Muránsky salaš vyrába slovenské salašnícke produkty, obnovili tradíciu výroby dlhozrejúceho syrca, ktorá sa z regiónu už pomaly strácala. Držia sa však svojho pôvodného, základného cieľa – poskytovať len poctivé výrobky, vyrobené skutočne len z ovčieho mlieka. Mlieko pochádza z vlastného chovu na pasienkoch. Preto sú schopní garantovať jeho kvalitu.
Postupne sa snažia rozširovať a zatraktívňovať ponuku Muránskeho salaša. Dnes už ponúkajú aj mrazené bryndzové pirohy z poctivej bryndze a chystajú sa vyrábať aj nové, menej tradičné syry.
Muránsky salaš je zameraný na domáci a lokálny trh, no ich výrobky si našli cestu k zákazníkom aj v Českej republike a iných štátoch Európy, v Amerike či v Afrike.