Výrobky z ovčieho mlieka

Ovečky sa pasú, dobré mlieko dávajú.

Ovčí hrudkový syr, v medenom kotlíku zváraná žinčica, 100 % ovčia bryndza nazývaná aj bačovská, ručne ťahané nite, parenice a tradičný slovenský valašský výrobok – oštiepok sú vyrábané zaužívanými postupmi z čistého nepasterizovaného ovčieho mlieka. Vďaka tomu patria medzi probiotické funkčné potraviny. Všetky produkty robia ručne a väčšinu z nich priamo na salaši v horách, ďalšie vo vlastnej malej výrobni.

Agrofarma Dianiška s.r.o. bola založená v roku 1998, jej rodinná tradícia však siaha omnoho ďalej. Hospodári hlavne s ovcami, ktoré sa pasú na pasienkoch v horských oblastiach panenskej prírody Národného parku Muránska planina. Hlavným produktom firmy je ovčie mlieko, z ktorého ručne tradičným spôsobom vyrába zdraviu prospešné produkty. Zachovávanie postupov našich predkov a ich láska k zvieratám, prírode i práci sa odzrkadľuje na chuti a kvalite výrobkov.

Kontakt na výrobcu / Predajné miesto
Agrofarma Dianiška s.r.o.
Štefániková 1175, 980 61 Tisovec
0903 216 856
peter.dianisk@gmail.com
Naspäť do katalógu
Regionálny produkt Gemer-Malohont
MAS MALOHONT
Koordinátor regionálneho označenia
Partneri regionálneho označenia
Regionálne značky na Slovensku
Webová  stránka vytvorená
 ©2023 · Regionálny produkt Gemer-Malohont
Vyrobila
Prognessa
Foto od
Petra Foto

Regionálny produkt Gemer-Malohont

Regionálny produkt
Gemer-Malohont

DomovPredajneKontakt